Opzeggen huur na overlijden
De overledene had een huurwoning en geen partner of iemand anders die er wil blijven wonen. Dan moet je de huur opzeggen. De verhuurder behoort niet tot de partijen die automatisch bericht ontvangen. Juridisch stopt een normale overeenkomst per direct door het overlijden. De huurder die partij is, is namelijk overleden. De wet kent voor huurwoningen een specifieke regel. De huur loopt nog twee volle kalendermaanden door op kosten van de nabestaanden.
Je kunt als nabestaande kiezen voor een kortere termijn, namelijk één kalendermaand. Je moet de woning wel leeg en schoon opleveren.
Wat je zelf moet opnemen
Je moet natuurlijk de feitelijke gegevens opnemen, over de huurder. Je moet een keuze maken hoe lang je de woning wilt aanhouden.
Samenvatting
De brief bevat alle belangrijke onderwerpen zoals:
- datum van overlijden;
- datum van einde overeenkomst;
- verzoek afrekenen waarborgsom;
- aanbod eindinspectie.
Context
Er komt veel kijken bij het opzeggen van een huurovereenkomst na overlijden. Financieel is het belangrijk om te bedenken dat de huur voor rekening van de erfgenamen komt. Die kun je dus niet van de erfenis aftrekken. Praktisch kan het leeghalen en opknappen van een huurwoning veel werk zijn. Met de brief vraag je de verhuurder om direct aan te geven welke eisen zij stellen. Je moet de woning altijd opleveren voor inspectie.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.